27 april - Koningsdag vier je in Vathorst!

Nog even en het klinkt ‘Oranje boven!’ Want op 27 april viert Koning Willem-Alexander weer zijn verjaardag. Het is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk om het feestgedruis in de binnenstad mee te maken maar waarom zou je ook want o.a. in de Amersfoortse wijk Vathorst wordt ook gewoon een oer-Hollandse Koningsdag gevierd. De ‘beroemde’ kinderkleedjesmarkt is natuurlijk een vast onderdeel, maar ook muziek, entertainment, sfeervolle horeca én gezellige drukte. Bereid je voor op het feest der feesten in het bruisende hart van de wijk Vathorst. Met dank aan Hartog Containers BV voor de sponsoring.

De kinderen van Vathorst bereiden zich er goed op voor. Alle spulletjes waar ze mee uitgespeeld zijn en de kleertjes die ze niet meer passen gaan in de verkoop op hét kleedje. Inmiddels is de kleedjesmarkt in Vathorst uitgegroeid tot een populair evenement in de regio dat jaarlijks vele bezoekers trekt. Vorig jaar was de winkelvloer bedekt met bijna 400 kleedjes. Jaarlijks komen er meer deelnemers bij.

Winkels open van 09.00 -15.00 uur
Diverse winkels zijn geopend van 09.00 tot 15.00 uur. Kinderen mogen daarom beslist niet voor de entree van de winkels gaan zitten. Sommige winkels hebben andere openingstijden, kijk daarom op de website van de individuele winkeliers voor afwijkende openingstijden van bijvoorbeeld de supermarkten.

Sfeervol Cruquiusplein met DJ en terras
De sfeer van Koningsdag wordt bepaald door honderden kinderen en ouders die letterlijk alles uit de kast trekken om er een onvergetelijke dag van te maken. Maar een Koningsdag zonder muziek kan niet. De DJ op het Cruquiusplein zorgt dan ook voor een passende en swingende muzikale omlijsting. Hij neemt je mee in diverse stijlen muziek van apres-ski, zuid Amerikaans, Nederlandstalig, tropische sferen, top 40 en meer! Wie weet zet hij het Wilhelmus nog in. Zing je dan mee? Na al het zingen én swingen kan je op het terras genieten van een heerlijke drankjes en hapjes. En kinderen kunnen zich laten schminken.

Leeghwaterplein
De horecaondernemers van Vathorst zijn natuurlijk ook geopend en overal kan je genieten van het lekkers wat zij aanbieden. Aan de kant van het Leeghwaterplein kan je ook swingen en meezingen met trio ‘De Groeten Thuis’. En twee koninklijke ballonkunstenaressen zorgen voor ballonnenkronen. Liever wat anders? Dat kan, wat gevraagd wordt kan (bijna) allemaal gemaakt worden.

Tijden
De kleedjesmarkt start om 07.00 uur en duurt tot 15.00 uur, de overige activiteiten starten vanaf 09.00/10:00 uur en duren tot maximaal 15:00 uur. Het terras op het Cruquiusplein is geopend tot 17:00 uur.

Voorwaarden kleedjesmarkt
De voorwaarden van de kleedjesmarkt zijn in te zien via onderstaande link:

Voorwaarden kleedjesmarkt Winkelcentrum Vathorst