Koningsdag in Winkelcentrum Vathorst!

Nog even en het klinkt ‘Oranje boven!’ Want op zaterdag 27 april viert Koning Willem-Alexander zijn verjaardag in Amersfoort. Het is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk om het feestgedruis in de binnenstad mee te maken en daarom wordt o.a. in de Amersfoortse wijk Vathorst gewoon oer-Hollandse Koningsdag gevierd.  De ‘beroemde’ kinderkleedjesmarkt is natuurlijk een vast onderdeel, maar ook muziek, entertainment, sfeervolle horeca én gezellige drukte. Bereid je voor op het feest der feesten in het bruisende hart van de wijk Vathorst.

 

De kinderen van Vathorst bereiden zich er goed op voor. Alle spulletjes waar ze mee uitgespeeld zijn en de kleertjes die ze niet meer passen gaan in de verkoop op hét kleedje. Inmiddels is de kleedjesmarkt in Vathorst uitgegroeid tot een populair evenement in de regio dat jaarlijks vele bezoekers trekt. Vorig jaar was de winkelvloer bedekt met bijna 400 kleedjes. Jaarlijks komen er meer deelnemers bij.

 

 

Wil je ook op de vrijmarkt staan, lees dan de spelregels goed door:

Voorwaarden-vrijmarktbDEF5H5muQ3lR

 

Winkels open van 09-15 uur

De meeste winkels in Vathorst zijn op Koningsdag open van 09.00 tot 15.00 uur. Kinderen mogen daarom beslist niet voor de entree van de winkels gaan zitten.  Sommige winkels hebben andere openingstijden, kijk daarom op de website van de individuele winkeliers voor afwijkende openingstijden van bijvoorbeeld de supermarkten.

Sfeervol plein met DJ en terras

De sfeer van Koningsdag wordt bepaald door honderden kinderen en ouders die letterlijk alles uit de kast trekken om er een onvergetelijke dag van te maken. Een Koningsdag zonder muziek kan niet. DJ Dennis van den Hoogen zorgt dan ook voor een passende en swingende muzikale omlijsting. Hij neemt je mee in diverse stijlen muziek van apres-ski, zuid Amerikaans, Nederlandstalig, tropische sferen, top 40 en meer! Wie weet zet hij het Wilhelmus nog in. Zing je dan mee? Na al het zingen én swingen kan je op het terras genieten van een heerlijk drankje en hapje

 

Wat doet de Koninklijke familie

Natuurlijk wil je ook graag weten wat er allemaal in de binnenstad gebeurd. Moet de Koning koekhappen, zingt de hele familie weer mee met één van de optredens, doen ze mee met de Regio Quiz? Bekijk het op het grote videoscherm dat opgesteld staat op het plein aan de Cruquius.

 

Tijden

De kleedjesmarkt start om 06.00 uur en duurt tot 15.00 uur, de overige activiteiten starten vanaf 09.00 uur.