Zomerfeest Vathorst – Zoete Zaterdag

Wat is er allemaal te doen?
Het feest zal om 11.00 uur spetterend worden geopend met de onthulling van een bijzondere prullenbak op het Cruquiusplein. Ook de prullenbak die de 10 jarige Taeke Smink heeft gemaakt, wordt getoond. Deze actie is tot stand gekomen door Matchpoint. Vervolgens zal de groep Youth033 een passende rap ten gehore brengen en treedt de 9 jarige Amersfoortse Timo van Haaren op. Een swingende start van het Zomerfeest!
 
Hierna barst het feest los op het Cruquiusplein en op het plein bij Icoon met diverse gezellige en zoete activiteiten. Kinderen kunnen geschminkt worden, gratis plaatsnemen in de Teacups-carrousel, springen op het springkussen of deelnemen aan de cupcakes workshop. Hebben ze dorst gekregen dan kunnen ze bij de limonadebar van Cool Bear een heerlijke kindercocktail halen!

Altijd al eens door een VR-bril willen kijken? Volwassenen kunnen een voorlichting krijgen over brandveiligheid in huis via een speciale VR-bril. Ook kunnen ze informatie inwinnen over zwerfafval.


Tussen 13.00 en 14.00 uur gaan we swingen tijdens de Salsa-workshops van ML Dancecentre. Het winkelen wordt nog aantrekkelijker gemaakt, doordat diverse winkeliers een kraam voor hun winkel hebben met daarop leuke aanbiedingen. En uiteraard ontbreekt sfeervolle, mobiele muziek niet.
 
Zoete zaligheden van Rutger van den Broek
Op het Cruquiusplein is tussen 12.00 en 16.00 uur niemand minder dan 
Rutger van den Broek aanwezig, de winnaar van Heel Holland Bakt. Hij laat zien hoe je de meest fantastische taarten kunt maken en deelt  zijn recepten. Natuurlijk kan er op het terras gesmikkeld worden van de verschillende bakcreaties uit de bakbijbel van Rutger en is er een signeersessie. Dus neem jouw bakboek van Rutger mee of koop er nog snel een bij Bruna of Primera op het winkelcentrum.
 
Loterij voor goed doel
Winkelcentrum Vathorst organiseert op Zoete Zaterdag ook een loterij waarmee er fantastische prijzen van winkeliers te winnen zijn. Als goed doel is er gekozen voor de Stichting Kinderwens Ambulance Utrecht, een vrijwilligersorganisatie die probeert de grootste, misschien, laatste wens van ernstig zieke kinderen te vervullen.
 
Open Huis Icoon / Scholen in de Kunst 
Tussen 13.00 tot 16.00 uur heeft Icoon / Scholen in de Kunst open huis, waardoor je kennis kan maken met hun docenten! Ook kan je instrumenten uitproberen en deelnemen aan lessen.

 

Zoete Zaterdag Bakwedstrijd
Bakfanaten opgelet! Bak de lekkerste zoete of hartige taart, breng deze op zaterdag 9 juni naar Rutger en wie weet word jij gekroond tot de beste bakker van Vathorst. Taarten kunnen worden ingeleverd tussen 12.30 en 13.00 uur. Rutger zal de taarten beoordelen en de winnaar die niet alleen de eeuwige roem, maar ook een leuke prijs krijgt, wordt om 16.30 uur bekend gemaakt. Dus doe je bakschort voor en ga aan beslag... uh.. de slag!