Hart van Vathorst doet mee aan NLdoet

 

Hart van Vathorst doet mee aan NLdoet

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 14e keer NLdoet. Ook Hart van Vathorst organiseert leuke klussen om iets voor een ander te kunnen doen en bovendien leuke nieuwe mensen te leren kennen. Op 10 maart staat de koffie klaar voor alle vrijwilligers.

Rebecca Bos, vrijwilliger coördinator in Hart van Vathorst: “Tijdens NLdoet kunnen vrijwilligers bij ons niet alleen zichzelf maar ook onze bewoners blij maken. Heel simpel door ze een dag in het zonnetje te zetten. Dat kan heel eenvoudig door bijvoorbeeld samen een potje te sjoelen tijdens onze sjoelwedstrijd, op stap te gaan of in onze grote zaal een film te komen kijken. Het lijkt eenvoudig maar onze bewoners zijn daar zo blij mee. Zo leren wij bovendien allerlei leuke nieuwe mensen kennen. Iedereen is welkom. Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl.

Trots

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2018 voor de 14e keer. Tijdens de editie van 2017 zijn ruim 9.500 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet. Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over deze klus:
Hart van vathorst, Rebecca Bos, vrijwilligers@hartvanvathorst.nl of T: 033 203 04 36 M: 06 307 86 240

Voor meer informatie over NLdoet kijkt u op www.nldoet.nl of belt u met Nerina Vilchez, Adviseur Publiciteit en Social Meda Oranje Fonds, op 030 2339348 of 06 57 89 03 18.