Proof Bakery winnaar Miljuschka's favo croissant van Nederland 2023

Proof Bakery in Vathorst heeft uit handen van Miljuschka Witzenhausen een prachtige award in ontvangst mogen nemen. Namelijk de Gouden Croissant voor de állerlekkerste croissant volgens de tv-kok, foodie en presentatrice.

Miljuschka deed de oproep voor deze wedstrijd naar aanleiding van haar bezoek aan Parijs eerder dit jaar. Vanuit heel Nederland stuurden bakkers hun croissants in om gekeurd te worden door de tv-kok zelf. “We zijn superblij met deze erkenning, en vinden het fantastisch dat Miljuschka de croissant weer even op de kaart zet. Het kost veel tijd om helemaal zelf een goede croissant te maken en daarom zie je steeds minder bakkers het vanuit de basis maken. Op deze manier komt er weer even waardering voor een prachtig ambachtelijk bakkerijproduct”, zegt Vicky Littlejohn, eigenaar van Proof Bakery enthousiast. “De bakkers zijn supertrots en hebben staan juichen, springen en dansen toen Miljuschka ineens bij ons in de bakkerij verscheen”.

Ze beoordeelde de croissant op smaak, geur en kruimel. “Want de perfecte croissant moet ruiken naar gebakken boter en een goud gebakken kleur hebben, de binnenkant moet bestaan uit luchtkamers en je moet helemaal onder de kruimels zitten na het eten van het perfect gebakken wondertje,” aldus Miljuschka. De croissant van Proof Bakery scoorde op alle punten het hoogst en nu mag Proof Bakery opscheppen met de titel: ‘Miljuschka’s Favo Croissant van Nederland 2023‘.

Ook proeven? Bestel de croissant dan op tijd. “Door het ambachtelijke proces kunnen wij slechts een beperkt aantal croissants per dag bakken. Wij zijn er van dinsdag tot en met zondag, met elke dag kraakverse desembroden, heerlijke taarten en koekjes en een ruim assortiment aan viennoiserie waar de prijswinnende croissant natuurlijk deel van uitmaakt”, sluit Littlejohn af.