Samen gaan we voor een schoon Vathorst!

 

'Samen een bijdrage leveren aan een schone, zwerfafvalvrije leefomgeving,' daar willen wij als Matchpoint aan meewerken. Samen met het bedrijfsleven, de gemeente, onderwijsinstellingen, actieve bewoners en de passant op straat.

 

Zwerfafval maakt het winkelcentrum Vathorst minder aantrekkelijk en zorgt voor ergernis, daarnaast kan zwerfafval een gevoel van onveiligheid oproepen bij burgers. In winkelcentra zorgt zwerfafval voor een minder positieve uitstraling. En waar eenmaal zwerfafval ligt, komt er steeds meer. Mensen voelen zich dan minder genoodzaakt zelf wél naar een vuilnisbak te lopen.

 

Matchpoint verbindt ondernemers, winkeliers, bewoners, scholen en stakeholders met elkaar om bewustwording rondom zwerfafval te vergroten en een leefgebied schoner te maken.

 

Tijdens het Zomerfeest bij winkelcentrum Vathorst op 9 juni, zullen er daarom verschillende activiteiten plaatsvinden in het kader van zwerfafval preventie, educatie en zelfs actie!

 

Zie hieronder:

 

11.00 uur op het Cruquiusplein

·      Rappers van Youth033 zingen de zwerfafvalrap

·      Onthulling, twee bijzondere prullenbakken door de wethouder, de ene bak is beschilderd door kinderen van Partou (onder leiding van Gea Boon), de andere is ontworpen door Taeke Smink en gemaakt door leerlingen van Bouwmensen

·      ROVA staat klaar met prikstokken en leuke afvalspelletjes

·      Expositie van zwerfafvalkunst gemaakt door leerlingen van DOK12

 

11.30-16.00 uur: Zwerfafval vissen met Sloepverhuur Vathorst


13.30 - 16.00 uur: Kunst van zwerfafval maken, bij Scholen in de Kunst

13.30-16.00 uur: Zwerfafval vissen uit de grachten van Vathorst met een SUP 

via Lakesidesup en Sight Landscaping