WETHOUDER BUIJTELAAR OPENT JONGSTE PLEIN VAN VATHORST

Zaterdag 11 mei staat in het teken van Moederdag en de feestelijke opening van het nieuw ingerichte Icoonplein in winkelcentrum Vathorst. Wethouder Hans Buijtelaar geeft om 12.00 uur het officiële startsein voor de ingebruikname van het plein. Aanwezigen kunnen genieten  van een voorproefje van het nieuwe event ‘Proef Vathorst’, georganiseerd door de lokale winkeliers. Voor de kinderen is er de workshop ‘Kunstenaar in de dop’.

 

Van vakantie in Italië tot thuis in Vathorst, een plein heeft overal dezelfde functie: het samenbrengen van mensen om te eten, drinken en te spelen.  a.s.r. real estate heeft als eigenaar van het winkelcentrum samen met het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst de handen ineengeslagen voor  een herinrichting van het Icoonplein.  Van een kale openbare ruimte is het plein veranderd in het 'hart' van de wijk.  Er is  veel groen gekomen, ruimte voor terrassen, kunst en een waterspeelplaats voor kinderen. Na  maanden werkzaamheden is het nu tijd voor bewoners en winkeliers om daar de lente te vieren. Dat wordt zaterdag 11 mei symbolisch gestart met ‘Proef Vathorst’: een sfeervolle proeverij van lokale specialiteiten die een selectie winkeliers rondom het Icoonplein aanbiedt. Proef Vathorst is een initiatief van winkeliers en zal in de toekomst vaker én groter terugkeren op het Icoonplein.

 

Deze zaterdag vlak voor Moederdag is er voor kinderen een workshop ‘kunstenaars in de dop’. Ze mogen een mooi schilderij maken voor mama. Ook is er sfeervolle akoestische livemuziek.

 

Bewoners zijn van harte uitgenodigd om het nieuwe Icoonplein zaterdag 11 mei op de proef te nemen!

 

Start                          : 11.00 uur

Officiële opening       : 12.00 uur

Einde                         : 16.00 uur

Toegang                    : gratis